Sjekkliste for vanlige problemer med SPF- og DKIM oppføringer i DNS

1. Pass på at DNS-oppføringen du har skrevet inn i DNS-sonen er helt identisk med det som er beskrevet i Make Newsmail. Sjekk at det ikke er noen skrivefeil eller at du har skrevet noen feil tegn.
  2. Dersom du ikke ønsker å vente i 24 timer for at DNS skal oppdateres, kan du prøve å endre TTL (time to live) på DNS-oppføringene til 5 minutter.
  3. Det kan hende at DNS-oppføringen må endres. Dette avhenger av hvilket system du bruker.
  4. På denne uavhengige siden kan du sjekke om DNS-oppføringen er aktiv og satt opp på riktig måte: http://dkimcore.org/tools/keycheck.html. Skriv inn ”key1” i feltet ”Selector” under ”Check a published DKIM Core Key”, og skriv inn ditt domenenavn i feltet ”Domain Name”. Klikk så på knappen merket ”Check”.
  5. Du kan også sjekke om din SPF-oppføring er korrekt satt opp gjennom dette uavhengige verktøyet: http://www.kitterman.com/spf/validate.html.
  6. I stedet for å legge til DKIM som key1_domainkey.yourcompany.com legger du til key1_domainkey da resten ligger der som standard. Det samme gjelder SPF, hvor du kan la det stå tomt eller skrive ”@” eller ”.”

Eksempel på SPF oppføring

SPF eksempel

Eksempel på DKIM oppføring

DKIM eksempel

Flere SPF oppføringer ble funnet

Pass på at det ikke ligger flere enn én SPF-oppføringer inne. Dette skal se slik ut:

Det skal IKKE se slik ut. Her er det lagt inn mer enn én SPF-oppføring:

Pass på at det ikke ligger flere enn én SPF-oppføringer inne.

Hvis det allerede ligger en spf-oppføring på domenet, trenger du kun å legge til include:_spf.sndr.no

Eksempel:

Før: v=spf1 mx include:_spf.domeneshop.no

Hvis det allerede ligger en spf oppføring på domenet, trenger du kun å legge til include:_spf.sndr.no

Eksempel:
Før: v=spf1 mx include:_spf.domenehop.no ~all
Etter: v=spf1 mx include:_spf.sndr.no include:_spf.domenehop.no ~all